DONOR: Debutové album i podzimní turné 11.09.2018
Nová deska, jednoduše pojmenovaná Donor, završuje několikaleté období, kdy kapela zpracovávala materiál, aby nakonec vybrala jedenáctku toho nejlepšího, co zatím hudebnímu světu za svou dobu existence nabídla.

„Jsme velice rádi, že se naše plány daří plnit v předem stanovených termínech a je to pro nás jistě dobrý odrazový můstek do budoucna,“ komentují svůj prvotní počin členové kapely. Album nabízí od začátku do konce melodické skladby, při jejichž poslechu si může přijít na své široké spektrum milovníků tvrdší muziky. Prolínají se prvky vícero stylů, které se od hardrocku posouvají přes klasický heavy a power metal dál, až do tvrdých riffů thrash metalu. Vše je podpořeno mohutnými refrény a na tuzemské scéně stále žádanými, česky psanými texty.

Sestavu skupiny DONOR tvoří zpěvák Josef Fritschka, kytaristé Michal Banovský a Karel Hajdík, baskytarista Mira Šipula a bubeník Roman Mužikovský. Kapela má za sebou nespočet úspěšných koncertů a hudebnímu obecenstvu se už stihla představit i na velkých scénách, mimo jiné i na Masters of Rock, největším tuzemském festivalu tvrdé hudby. V rámci propagace alba Donor se skupina rozhodla naplánovat podzimní klubové turné, které se potáhne takřka dva měsíce a to od konce září do poloviny listopadu letošního roku. Při turné budou moci koncert kapely DONOR navštívit fanoušci z různých koutů České republiky.

obrázek